Welkom bij de eerste editie van de Amsterdamse Atletiek Avond.

Op 26 mei 2023 organiseren wij samen met Phanos onze allereerste baanwedstrijd. We zijn mega trots op deze wedstrijd die plaats gaat vinden in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Het wordt een mooie atletiekavond met veel sfeer en hopelijk razendsnelle tijden.

Op het programma staan 3 afstanden: de 1500 meter, de 5000 meter en de 3000 meter steeplechase. De loopnummers zijn voor iedereen toegankelijk, echter voor de steeple is een wedstrijdlicentie vereist.

De series zullen ingedeeld worden op basis van tijd. Meer informatie over de wedstrijd en inschrijving vind je hieronder.

Regels

  • De Amsterdamse Atletiek Avond is voor senioren en recreanten. Junioren en masters mogen meedoen als senior. 
  • Bij looponderdelen worden de series ingedeeld op basis van streeftijd. De series zijn gemixt (m/v). Snelste serie is als laatst.
  • Voor snelle lopers is er een aparte serie. Zie bij FAQ wat de vereisten zijn om hieraan mee te doen. Inschrijving hiervoor gebeurd via de reguliere inschrijving. 
  • Indien je een limietpoging voor een internationaal toernooi wilt doen, neem dan contact met ons op via info@indierunner.nl om de mogelijkheden door te nemen, bijvoorbeeld een ‘vrouwen only’ serie.

Inschrijving

Inschrijving verloopt via Atletiek.nu. 

Inschrijving is pas definitief wanneer de organisatie deelname bevestigd. Op dat moment dient er ook pas betaald te worden. 

Toelating is op volgorde van inschrijving.

Leden van Phanos hebben voorrang.

Voor snelle lopers is er een aparte serie. Zie bij FAQ wat de vereisten zijn om hieraan mee te mogen doen. Inschrijving hiervoor gebeurd via de reguliere inschrijving. 

 

Inschrijving kost €9 per deelname.

Kostenloos annuleren kan tot een maand voor de wedstrijd.

Indien de wedstrijd vol zit kan je een mail sturen naar info@indierunner.nl voor de wachtlijst. 

 

Programma en locatie

Programma:

1500m 18:15-19:45
5000m 19:45-22:15
3000m steeple: 22:15-22:45

Programma kan door de organisatie gewijzigd worden. Definitieve programma wordt uiterlijk 2 weken voor de wedstrijd gedeeld. 

 

Uitslagen en prijzen

Voor de categorie senioren zullen er voor de top 3 een prijs zijn. De prijzen worden beschikbaar gesteld door onze partners. Tijdens het event zal er geen prijsuitreiking zijn. De prijzen worden na het event toegestuurd.

Ook hebben we een categorie voor de snelste Amsterdammers. Om hieraan mee te doen moet je woonachtig zijn in Amsterdam en dit selecteren bij inschrijving. Je loopt wel mee met de “gewone” series. 

De uitslagen zullen zo snel mogelijk na het event op deze pagina en op Atletiek.nu verschijnen.

FAQ

Wat zijn de inschrijfcriteria?

Alle lopers kunnen zich inschrijven voor de 1500 en 5000 meter. 

Voor de steeplechase is een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie verplicht. 

Wanneer sluit de inschrijving?

De inschrijving sluit een week voor de wedstrijd, of wanneer de race volzit.

Ik ben geblesseerd kan ik annuleren?

Bij een blessure kun je tot een maand voor het event kosteloos annuleren. Mail hiervoor de organisatie: inof@indierunner.nl

De race zit vol. Kan ik nog meedoen?

Als de race vol zit kan je  een mail sturen naar info@indierunner.nl en zorgen we ervoor dat je op de wachtlijst wordt geplaatst. 

Kan ik mijn spullen bij de start afgeven?

Spullen kan je achterlaten in de kleedkamer van Phanos. Dit is geheel op eigen risico.

Ben ik een snelle loper?

Iedereen is een snelle loper maar om gebruik te maken van de voorrangregeling voor snelle lopers dien je deze tijden gelopen te hebben in het afgelopen jaar: 

1500m
Man: sub 4:00
Vrouw: sub 5:00

5000m
Man: sub 15:00
Vrouw: sub 17:30

Heb je dit gelopen en zit de race al vol? Mail ons dan met een bewijsje op info@indierunner.nl

Kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?

Zeker wel. Stuur een mail naar info@indierunner.nl

Waar vind ik de uitslagen?

Wij gaan er alles aan doen om zo snel mogelijk na de wedstrijd de uitslagen online te zetten. Dit zal op Atletiek.nu en op deze website zijn. 

Verdere vragen?

Voor verdere vragen kan je ons altijd mailen op info@indierunner.nl of whatsappen 0682430747.

QuickSpace is de specialist voor dome tenten en opblaasbare structuren in Europa. QuickSpace inflatable domes en structuren zijn inzetbaar voor verschillende toepassingen, zoals sub sessies of workshops bij congressen, evenementen, tentoonstellingen en marketingactiviteiten.

QuickSpace domes blinken uit in het aantrekkelijke design, in geruisloze luchtstroom en blowers, hoge privacy, in ruimtelijkheid en in de eenvoud en snelheid van het installeren en demonteren. QuickSpace levert haar producten en diensten in heel Europa en heeft ook een vestiging voor Dome Zelte in Duitsland.