Algemeen

LOPEN TOT DE ZON KOMT 

Op 30 januari is het zover. Lopen tot de zon komt. Een 10k wedstrijd waarbij je niet racet tegen andere lopers, maar de strijd aangaat met de zon.

Hoe werkt het? Bij deze race draaien we het om: in plaats van een gezamenlijke starttijd is er een vaste eindtijd: 8:25 uur ‘s ochtends. Het moment waarop de zon op 30 januari de eerste stralen laat zien. Is jouw streeftijd 45 minuten, dan start je dus om 7:40. Hoop je de race in een uur te lopen, dan zul je vroeger je bed uit moeten komen: jouw start is om zeven uur. Je begint de wedstrijd dus samen met lopers die hetzelfde doel hebben. Oftewel: je kunt elkaar helpen op je droomtijd op de 10k te realiseren. 

Zo strijd je tegen je eigen streeftijd en tegen de zon. Komt de zon eerder op dan je gefinisht bent, dan heb je verloren. Loop je de zon eruit, dan win je. Simpel! Voor de winnaars hebben we een klein aandenken, voor de verliezers… niks. Had je maar sneller moeten lopen! Maar of je nou wel of niet een gouden race loopt, na afloop ontbijten we met z’n allen op één van de mooiste plekken van Amsterdam namelijk NEMO, een dakterras in het centrum!  De perfecte locatie om samen de zon verder te zien opkomen.

De start en de route

De start is op de Veemkade in Amsterdam Oost. Hier kan je je spullen afgeven en starten. Elke 2,5 minuut zal er een start zijn. Van 7:10 (een streeftijd van 1:15) tot 7:55 (een streeftijd van 30 minuten) . Zorg dat je ruim op tijd bij de start bent. Daar ontvang je een startnummer, zodat je ready bent om te gaan.

De route van 10 kilometer gaat via Amsterdam Oost over de bruggen naar Amsterdam Noord en zal gemarkeerd zijn met pijlen. Je loopt de hele race over het fietspad, maar zult een paar keer de weg kruisen. We verwachten dat je je op die punten aan de verkeersregels houdt. 

Regels

De regels zijn simpel. Vooraf geef je aan wat je streeftijd is. Je kan kiezen uit elke 2,5 minuut tussen 1 uur 15 en 30 minuten. Twee weken voor de wedstrijd ontvang je een mail met info over hoe laat je bij de start moet zijn. Bij de start lever je je spullen in (deze worden door ons naar de finish gebracht) en vertrek je dankzij een starter op precies het juiste moment richting de finish. 

Tijdens de run zijn de regels simpel: je volgt de route die is gemarkeerd met pijlen. De race gaat bijna volledig over fietspaden, maar op sommige punten zul je uit moeten kijken voor verkeer. 

Inschrijving

De race heeft een limiet van 150 deelnemers. Vol = vol, dus schrijf je snel in.

Bij de inschrijving zit het ontbijt inbegrepen. Dit ontbijt bestaat uit mooie producten van lokale bedrijven. Alle ontbijtjes zijn vegetarisch en je kunt kiezen tussen zoet of hartig. Mochten er andere dieetwensen of allergieën zijn, dan kun je dit bij je inschrijving vermelden.

Na inschrijving kunnen wij helaas geen geld refunden. Wel is het mogelijk om je startnummer over te dragen aan iemand anders. Stuur ons hierover een mail en wij zorgen ervoor dat alles goed in het systeem staat.

Inschrijving kost €18,50

Dit is inclusief: 

  • Unieke loopervaring
  • Uniek moment om je 10km PR aan te scherpen met snelheidsgenoten
  • Bagagevervoer van start naar finish
  • Uitgebreid ontbijt van lokale ondernemers
  • Aandenken (alleen bij het “verslaan” van de zon)
  • Zonsopkomst vanaf 1 van de mooiste plekken van Amsterdam
  • Je beste zondagochtend ooit

Finish en zonsopkomst

De finish is in de buurt van Amsterdam Centraal, namelijk NEMO!

Op het dak van NEMO zullen we genieten van de zon opkomst. 

Vanaf het dakterras heb je een weids uitzicht over Amsterdam centrum en Oost.

Hier kan je genieten van een ontbijtje, koffie of thee, muziek, goed gezelschap en de zonsopkomst.

Let op NEMO is buiten en daarom word het aangeraden om warme kleding mee te nemen. 

Op het dak van NEMO word je verzocht 1,5 meter afstand te houden. Mocht je naar het toilet willen dan word een QR code gevraagd. 

Uitslagen en prijzen

De uitslagen worden na afloop online gezet op uitslagen.nl. 

Voor iedereen die finisht voordat de zon opkomt hebben we nog een klein aandenken. 

Er zullen geen prijzen zijn voor de top 3 finishers, omdat iedereen een eigen wedstrijd loopt tegen de zon en zichzelf!

 

Sponsors