Algemeen

De Randstad Relay is dé estafette in Nederland. In teams van 2 of 3 moeten hardlopers hun weg vinden van Amsterdam naar Rotterdam.

Op 26 juni om 08:00 starten de teams vanaf Amsterdam. Het doel is om zo snel mogelijk naar Rotterdam te rennen.  

De teams bestaan uit 2 of 3 personen. Van het team is er altijd 1 aan het rennen, rest van het team is fietsend. Wisselen mag zo vaak als men wilt zolang er altijd 1 iemand loopt.

De lopers zijn vrij om een eigen route te kiezen om naar de finish te komen. Wel moet het binnen de algemene verkeersregels van Nederland, oftewel de A4 is verboden!

Regels

 • Van elk team moet er op elk moment 1 persoon aan het lopen zijn

   

 • Rest van het team moet fietsen

   

 • Elektrische fietsen zijn verboden.

   

 • Wisselen van loper mag ten alle tijden.

   

 • Elk team is zelf verantwoordelijk voor het naleven van de verkeersregels.

   

 • Starten is vanaf Amsterdam (locatie TBA). Alleen toegankelijk voor 1 loper per team. 

 •  

Veiligheid

Om de veiligheid van de lopers en vrijwilligers te bewaken hebben wij enkele veiligheidsmaatregelen genomen om het event veilig te kunnen laten plaatsvinden:

 • Van elk team willen wij maar 1 loper bij de start hebben. Hierdoor hebben we genoeg ruimte voor een veilige start. Rest van het team moet op een ander plek verzamelen. Meer info volgt. 
 • Geen publiek. Bij de start en finish vragen wij publiek om thuis te blijven. Hierdoor houden we de groep klein en veilig.
 • Thuisgestuurd. Startnummers worden thuisgestuurd zodat er wachtrijen op locatie worden voorkomen.

 

 • Finish. Bij de finish zullen wij ervoor zorgen dat er genoeg ruimte is voor elke loper en men veilig kan nagenieten. 
 • Geen garderobe. Wij vragen iedereen zo veel mogelijk “run-ready” te komen. Wel kunnen er spullen gedropt worden bij de start die wij naar de finish zullen brengen.
 • Wasgelegenheden. Op het terrein zullen meerdere plekken zijn voor het wassen van de handen. 
 • Indien iemand van het team gezondheidsklachten heeft verzoeken wij jullie om thuis te blijven. 

Inschrijving

Het event is kleinschalig met een maximaal aantal lopers van 150. Men kan zich inschrijven in teams van 2 of 3.

Inschrijfgeld voor de wedstrijd bedraagt €67,50 euro voor een team van 3 en €45 voor een team van 2. Oftewel €22,50 euro per persoon. Hiervoor krijg je een unieke wedstrijd, een onvergetelijke start en finish, een after-running borrel en snack en een herinnering.  

Inschrijving is in principe persoonsgebonden en vanwege COVID maatregelen niet vrij overdraagbaar. Mocht je onverhoopt niet kunnen en wilt iemand jouw plek innemen in het team. Laat het ons dan per mail weten. 

Tijd en locatie

De start zal plaatsvinden in Amsterdam in de buurt van Amsterdam Centraal, exacte locatie volgt. De start zal plaatsvinden op 26 juni 2021 om 08:00. 

Het startgebied is alleen toegankelijk voor 1 loper per team. De rest van het team moet plaatsnemen op een locatie verderop waar de lopers langskomen en zij met hun team kunnen meefietsen.

Het startvak gaat 5 minuten van tevoren open

De finish is te vinden bij de Containerbar op het Noordplein in Rotterdam. Hier zal er ook een afterborrel plaatsvinden na de race.

 

Uitslagen en prijzen

Voor de wedstrijd hebben we meerdere prijs categorieën. 

Er zijn prijzen voor de eerste tweepersoonsteams (M/V) en driepersoonsteams (M/V).

Ook is er een heuse stadsbattle. Deze battle wordt gehouden onder de teams van 3 deelnemers. Het snelste team uit Amsterdam of Rotterdam wint de Randstadbokaal en is de startlocatie voor de 2022 editie. Om voor deze prijs mee te kunnen meedingen moeten alle lopers uit het team woonachtig zijn in dezelfde stad.

De prijzen per categorie worden later in de nieuwsbrief bekend gemaakt. 

FAQ

Is de race veilig?

Op deze website onder het kopje veiligheid vind je alle maatregelen die er zijn genomen om de race zo veilig mogelijk te organiseren.

Kan de race vanwege COVID doorgaan?

Wij hopen van wel. Tuurlijk is het niet mogelijk om hier zekerheid over te geven. Maar wij geloven er wel in. Mocht het alsnog niet door kunnen gaan dan horen jullie dat 2 weken voor aanvang. 

Wat als de race niet door kan gaan?

Dan zullen we alle lopers direct op de hoogte stellen en het inschrijfgeld terugstorten naar de loper.

Wat zijn de inschrijfcriteria?

Je kan je inschrijven met een team van 2 a 3 personen. Van dit team moet altijd 1 persoon rennen de rest moet met de fiets. (teams moeten zelf de fietsen regelen)

Wanneer sluit de inschrijving?

De inschrijving sluit of een week voor de wedstrijd of wanneer de race volzit. 

Met maar 150 plekken verwachten wij dat de race vrij snel vol zit. 

Mag ik mijn startbewijs overdragen?

Dit mag alleen als dit via de organisatie wordt gedaan. Vanwege COVID is het belangrijk dat wij precies weten wie meedoet daarom is vrij overdragen niet mogelijk.

Dit geld voor wijzigingen in het team maar ook als het gehele team wil afzeggen. 

Ik ben geblesseerd kan ik annuleren?

Bij een blessure kunnen jullie als team niet annuleren en uw inschrijfbedrag terugkrijgen. Wel kun je de organisatie mailen op info@indierunner.nl en dan zullen we kijken of we een ander team kunnen vinden die jullie plek in kan nemen. 

De race zit vol. Kan ik nog meedoen?

Als de race vol zit kan je als team een mail sturen naar info@indierunner.nl en zorgen we ervoor dat jullie team op de wachtlijst wordt geplaatst. 

Kan ik mijn spullen bij de start afgeven?

Wij hebben geen garderobe bij de start en/of finish. Wel hebben wij een busje dat spullen van Amsterdam naar Rotterdam brengt. Hier kan iedere deelnemer een tasje afgeven. 
Dit is op eigen risico. De organisatie is niet verantwoordelijk voorhet kwijtraken en/of kapot maken van spullen in de bus. 
Teams kunnen er ook voor kiezen om zelf de spullen te dragen. Er wordt in ieder geval geadviseerd om per persoon wat droge en warme kleding mee te nemen  zodat er van kleding gewisseld kan worden tussen het lopen en fietsen. 

Zijn er verzorgingsposten?

Er is 1 verzorgingspost. De teams zijn niet verplicht deze te bezoeken. 

Adres van de verzorgingspost wordt in de nieuwsbrief gedeeld 2 weken voor de start. 

Ieder team is natuurlijk wel vrij om zelf drinken en eten mee te nemen voor tijdens de run. 

Zijn er fietsen geregeld?

Van ieder team zal 1 persoon lopen de rest van het team gaat fietsen. Jullie worden verzocht zelf fietsen te regelen. 

Deze kan je met de trein naar de start brengen of met de trein terug brengen vanaf de finish. 

Ook kan er gekozen worden voor een OV fiets. Die in Amsterdam kan worden opgehaald en in Rotterdam kan worden ingeleverd. (LET OP NS rekent hiervoor een 10 euro toeslag)

Kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?

Zeker wel. Stuur een mail naar info@indierunner.nl

Waar vind ik de uitslagen?

Wij gaan er alles aan doen om zo snel mogelijk na de wedstrijd de uitslagen online te zetten. Dat zal op deze website zijn. 

Media

Mochten er nog fotografen of journalisten zijn die verslag willen uitbrengen van deze race. Gelieve je vooraf aan te melden via info@indierunner.nl

Verdere vragen?

Voor verdere vragen kan je ons altijd mailen op info@indierunner.nl of whatsappen 0682430747.

Bereikbaarheid

De start is in de buurt van het Centraal Station in Amsterdam. Gelieve met de fiets of het OV hierheen te komen.

Bij de start kan er een tas per persoon worden afgegeven om naar de finish gebracht te worden. Vanaf de finish is het 1 km wandelen naar Rotterdam centraal vanwaar de trein gepakt kan worden.